Полезни навици за здрави стави

April 09, 2024

От главата до пръстите на краката в тялото ви има 360 стави. Всяка от тях изпълнява уникална задача, която ви помага да се движите. Дори сега ставите на палеца и пръстите ви помагат да четете тази статия блог, а ставите на врата ви позволяват да държите главата си изправена и да гледате екрана.

Тъй като ставите ви работят постоянно, те са подложени на постоянни атаки.

Ето защо нашият екип от RePharma реши да ви даде няколко съвета за по-здрави стави.

Управлявайте теглото си
 

Вашите стави не само правят възможно движението, но и много от тях поемат телесното ви тегло, докато го правят. Според Фондация "Артрит" всеки килограм допълнително тегло, който носите, създава допълнително четири килограма натиск върху ставите ви.
 

Ето защо можете да поддържате ставите си здрави и да избегнете увреждания, като контролирате теглото си и намалявате напрежението и натиска, които те понасят.

Бъдете активни


 

Заседналият начин на живот води до скованост на ставите, а скованите стави са уязвими към травми и увреждания. Ставите ви също така трябва да изпитват движение и сила, за да поддържат хрущялите здрави, а костите - силни. Поддържайте ставите си гъвкави и подвижни, като включвате движение и упражнения в ежедневието си.

Извършвайте правилните дейности

 

Бъдете активни, но не правете просто каквато и да е дейност. Упражненията с нисък интензитет са най-добри, ако се фокусирате върху здравето на ставите. Някои от тези упражнения включват ходене, плуване, колоездене и йога. Можете също така да обмислите включването на упражнения за раздвижване, които подпомагат движението в ставите.

Фокусирайте се върху изграждането на сила

 

Силните мускули, обграждащи ставите ви, им осигуряват адекватна опора и помагат за намаляване на стреса, който се усеща по ставите ви. Програмите за силови тренировки, които се фокусират върху изграждането на мускулите на корема, гърба, гърдите и краката, ви помагат да стабилизирате и защитите ставите си.

Внимавайте за стойката си
 

Докато четете това, направете бърза проверка на стойката си. Дали главата ви е прегърбена над екрана на телефона? Свити ли са краката ви под себе си? Начинът, по който седите и стоите, е от значение за здравето на ставите ви. Ако ставите ви са принудени да вършат работата си в неправилно положение, причиненото напрежение може да доведе до значителни увреждания. Правилната стойка е важна и когато вдигате или премествате тежки предмети.

Проверете диетата си
 

Казват, че сте това, което ядете, и когато става въпрос за ставите ви, ние сме съгласни с това. Протеинът поддържа силни мускули, калцият и витамин D укрепват костите, а храните с омега-3 мастни киселини намаляват възпалението на ставите. Някои от най-добрите храни за здравето на ставите включват:

  • Млечни продукти
  • Сьомга
  • Домати
  • Зехтин
  • Зелени листни зеленчуци
  • Плодове
  • Ядки

Мнозина смятат, че средиземноморската диета е оптимална за намаляване на възпалението на ставите.

Ето как може да помогнем и ние от RePharma

Нашите добавки имат противовъзпалителни и аналгетични (намаляващи болката) свойства.

  • Намалява възпалението и болката в ставите: комфорт и удобство в ежедневието
  • Подпомага на здравето на хрущялите и забавяне на дегенерацията на тъканта:
  • Предотвратява или забавя процеса на износване на хрущяла, дългосрочно здраве на ставите
  • Подобрява смазването и подвижността на ставите: Улеснява плавното движение на ставите, гъвкавост и лекота при изпълнение на ежедневни дейности.
  • Улеснява поддържането на подвижността на ставите: Осигурява по-голяма свобода на движение и независимост.
ОТСТЪПКА %

Joint Cure

47.99 лв

Количество

+359 87789 5554

RePharma

A:

ул. Николай Хайтов, София

T:

+359 877895554

E:

sales@repharma.com

Title

Copyright © 2018

Включете към семейството на RePharma

Thanks for contacting us. We'll get back to you as soon as possible.

Copyright © 2022