Глюкозамин и хондроитин - помощ при борбата срещу остеоартрит

April 14, 2024

Глюкозамин сулфат и хондроитин сулфат са естествени вещества, които се намират в съединителната тъкан на тялото, включително в хрущяла, който покрива краищата на костите в ставите.
Ние от RePharma ще ви разкажем как те ще ви помогнат с борбата срещу остреоартрита.

Как ни помага глюкозаминовата добавка?
 

Глюкозамин сулфатът функционира като основен градивен елемент за протеогликаните - големи молекули в хрущяла, които му придават вискоеластични (буферни) свойства. Тази молекула стимулира образуването и възстановяването на ставния хрущял. Когато се приема перорално, глюкозамин сулфатът се абсорбира лесно в организма и навлиза в хрущяла бързо - след около 4 часа .
 

Подобно на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС), глюкозамин сулфатът има силно противовъзпалително действие. Освен това при някои лабораторни тестове глюкозаминовата добавка демонстрира защитен ефект върху хрущяла. Тези изследвания показват, че глюкозамин сулфат може да възпрепятства разграждането на хрущяла, свързано с остеоартрит, и може да има потенциал да подпомогне изграждането на хрущяла.
 

Как хондроитинът помага при остеоартрит?
 

Хондроитин сулфатът е вид глюкозаминогликан, известен още като мукополизахарид, който участва в създаването на хрущялите, свързвайки се с колаген и еластин.
 

Този биологичен полимер се образува в съединителната тъкан и е съществен за формирането на хрущялната тъкан и хиалуроновата киселина. Хондроитин сулфатът спомага за поддържане на структурата на хрущялния матрикс, усилва притока на кръв в ставите, улеснява фосфорно-калциевия обмен в хрущялите, синовиалната тъкан и връзките. 
Освен това, той повишава устойчивостта и еластичността на колагена, способства за възстановяването на хрущялите, забавя процесите на костна деградация, стабилизира обменните процеси в ставите, смекчава възпаленията в тях и намалява болката. 
Притежава антиоксидантни качества и е значим за подсилване на имунитета.

Хранителни източници на хондроитин включват меса като говеждо, свинско и пилешко (особено хрущялите и кожата), а също и хрущял от акула, риби като сьомга, пъстърва и есетра, желатин, както и различни видове сирена.
 

Производството на хондроитин в човешкото тяло е ограничено и не покрива напълно нуждите от този елемент, поради което се препоръчва допълнителният му прием чрез хранителни добавки.

Ето как може да помогнем и ние от RePharma

Нашите добавки имат противовъзпалителни и аналгетични (намаляващи болката) свойства.

  • Намалява възпалението и болката в ставите: комфорт и удобство в ежедневието
  • Подпомага на здравето на хрущялите и забавяне на дегенерацията на тъканта:
  • Предотвратява или забавя процеса на износване на хрущяла, дългосрочно здраве на ставите
  • Подобрява смазването и подвижността на ставите: Улеснява плавното движение на ставите, гъвкавост и лекота при изпълнение на ежедневни дейности.
  • Улеснява поддържането на подвижността на ставите: Осигурява по-голяма свобода на движение и независимост.
ОТСТЪПКА %

Joint Cure

47.99 лв

Количество:

+359 877 895 5554

RePharma

A:

ул. Николай Хайтов, София

T:

+359 877895554

E:

sales@repharma.com

Title

Copyright © 2018

Включете към семейството на RePharma

Thanks for contacting us. We'll get back to you as soon as possible.

Copyright © 2022